En Workshop som ingår i Klintphotos serie

”Master Classes in Nature Photography”


Det Magiska Ljuset

från motiv till bild genom magiskt ljus och genomtänkta kompositioner.

Att skapa ett fotografi är tekniskt sett inget svårt. Att skapa en fotografisk bild, däremot, är betydligt värre. Skillnaden är att en bild kräver en lång rad medvetna val och överväganden innan den blir till.

Under kursens gång får du lära dig att ”tänka bild och budskap”. Genom att se ljuset och skapa medvetna kompositionen blir du en bättre fotograf. Om du är mest intresserad av teknik är nog denna kurs inte för dig. Visst vi kommer vi att prata en del teknik men fokus ligger på dina bilder och ditt bildskapande.

Kursen vänder sig i första hand (men inte uteslutande) dig som är naturintresserad fotograf och som vill ta ett steg till i din fotografiska utveckling. Genom att lära dig ljuset olika kvaliteter, förstå hur ljuset kan bidra till kompositionen, samt se hur ljuset kan användas att förmedla stämningar och budskap kommer du att utveckas som fotograf. Du kommer också att se hur utsnittet och formatet kan användas för att förstärka ditt budskap. Under kursen kommer vi att fotografera både tidiga mornar och sena kväller.  Du kommer att få möjlighet att skapa nya bilder i dramatiskt ljus, i känslosamt ”softlight” med en genomtänkt komposition, om vädret tillåter.

Kursen varvar teori och praktik, fotoutflykter och föreläsningar. Stort utrymme kommer att ges åt gemensamma bilddiskussioner kring dina och de andra deltagarnas bilder. Vid dessa tillfällen kommer jag att väva in kunskap om djurs och fåglars beteende. Grundläggande kunskap om vad du fotograferar kommer att öka dina möjligheter att skapa just de bilder du hade tänkt dig.

Min förhoppning är att du kommer hem med en idé om hur man skapar bilder med budskap, att du fått en massa inspiration till ditt fortsatta fotograferande och känner att du utvecklats som fotograf och bildskapare.

VILL DU LÄRA DIG MER OM

det magiska ljuset
ljusets kvaliteter
hur du kan använda ljuset i kompositionen
hur du kan använda ljuset för att förmedla stämningar eller budskap
hur man kommunicerar med ljus


DÅ ÄR DETTA EN KURS FÖR DIG !

Genom att lära dig hur ljuset fungerar, hur du kan arbeta med det, ökar du både din skicklighet som fotograf och utvecklar din kreativitet.

Veckoslutskurs 25 – 27 april, Galleri Blå Porten, Öland

Tid: fredag 19.00 – söndag 14.00

Deltagarantal: max 9

Pris: 4400 kr (495 EU)

Detta ingår: Boende i dubbelrum på Galleri Blå Porten  http://www.blaporten.se

med helpension

Vägbeskrivning och annat du behöver veta kommer jag att sända ut efter anmälan

För alla typer av frågor samt anmälan skriv en rad till thorsten@klintphoto.com

eller ring mig på 0730-490402